top of page

ADAMA, filmi më i mirë i animuar / АДАМА, анимиран филм

Përkujtimi dhe shënimi i mbarimit të Luftës së Parë Botërore : Klubi i veçantë i filmit / Të mërkurën, më 10 nëntor, në orën 18.00 : ADAMA, Filmi i animuar francez, me titra në shqip.


"Adama, 12 vjeç, jeton në një fshat të izoluar në Afrikë. Përtej shkëmbinjve shtrihet Bota e Frymëmarrjeve. Aty ku mbretërojnë Nasarasët. Një natë, Samba, vëllai i tij më i madh, zhduket. Adama, duke u përballur me ndalesat që vinin nga rrethi i më të moshuarve, vendos të shkojë ta kërkojë atë. Me vendosmërinë e palëkundur të një fëmije që bëhet burrë, ai nis një kërkim që do ta çojë përtej deteve, në veri, në vijën e parë të Luftës së Parë Botërore. Bëhet fjalë për vitin 1916."Комеморација по повод крајот на Првата светска војна : Специјален кино-клуб / во среда на 10 ноември во 18.00 ч : АДАМА, француски анимиран филм, титлуван на албански јазик.


"Адама, 12 год., живее во изолирано село во Западна Африка. Позади карпите, се шири Светот на воздишките. Таму каде што владеат Насарасите. Една ноќ, Самба, неговиот постар брат, исчезна. Адама, пркосејќи им на забраната на старите, решава да оди да го бара. Тој започнува, со непоколеблива решителност на дете кое станува маж, потрага која ќе го одведе од другата страна на морето, на север, се' до борбените линии на Првата светска војна. Ние сме во 2016 год."

8 vues0 commentaire
Post: Blog2_Post
bottom of page